Το μέγα θράσος των διαφημιστικών εταιρειών

20000-anergoi

Κάθομαι στη στάση του αστικού λεωφορείου. Στα δεξιά μου στέκει μία διαφημιστική αφίσα, μαύρη με λευκά γράμματα, σαν τα πανό που φέρουν οι αγρότες στα μπλόκα της εθνικής οδού.

Διαβάζω την επιγραφή: «Σε όλη την Ευρώπη η υπαίθρια διαφήμιση επιτρέπεται. Στην Ελλάδα προσπαθούν να την καταργήσουν. 20000 άνεργοι θα είναι άλλο ένα πλήγμα σε αυτή τη χώρα.». Υπογράφει η πανελλαδική ένωση μέσων μαζικής επικοινωνίας και υπαίθριας διαφήμισης, με την επωνυμία «Ερμής».

Μοιάζει πως γύρισε ο κλέφτης και είπε στον αστυνόμο: «Μη με πιάσεις. Μη με βάλεις φυλακή. Διότι έχω στην δούλεψη μου 10 νέους και φοβάμαι ότι θα μείνουν άνεργοι.». Τόσο μεγάλο είναι το θράσος των διαφημιστικών εταιρειών. Και δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς: τους οδηγούς που έπεσαν πάνω σε διαφημιστικές πινακίδες, τους πεζούς που παρασύρθηκαν από αφηρημένους αυτοκινητιστές.

Οι άθλιοι επικοινωνιολόγοι επιβάλλουν καθημερινά τον φασισμό της εικόνας στους κατοίκους αυτής της χώρας.

Η εγκατάσταση διαφημιστικών πινακίδων στο ελληνικό οδικό δίκτυο απαγορεύεται σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις της Βιέννης (08/11/1968) για την οδική κυκλοφορία, το νόμο 1604/1986 και άλλες νεότερες διατάξεις. Εδώ και χρόνια η πολιτεία εθελοτυφλεί. Το έτος 2000 ο Δημήτρης Πλαπούτας, ετών 33, σκοτώθηκε πέφτοντας με το όχημα του πάνω σε διαφημιστική πινακίδα στην οδό Κατεχάκη. Ο πατέρας του κινήθηκε δικαστικά εναντίων των υπευθύνων. Τον Οκτώβριο του 2009 δικαιώθηκε. Το συμβούλιο της επικρατείας αποφάσισε ότι οι Δήμοι και οι Κοινότητες υποχρεούνται να αφαιρούν τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες που υπάρχουν στις λεωφόρους και τους δρόμους και αν δεν το κάνουν, πρέπει να τις αφαιρεί το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Comments
No Responses to “Το μέγα θράσος των διαφημιστικών εταιρειών”
  1. Γεώργιος says:

    Βάζω βαριοπούλα.

    Πάμε να τις ριμάξουμε?

Leave A Comment