Κατά λάθος ορφανός

Photo by Georgios Karamanis

Photo by Georgios Karamanis, on Flickr

Στις 16 Φεβρουαρίου 2010, ο Νικολά Τόντι, αλβανικής καταγωγής, ετών εικοσιπέντε (25), σκοτώθηκε κατά λάθος στον Βύρωνα από πυρά αστυνομικών.

Η φράση «κατά λάθος» χρησιμοποιήθηκε εκτενώς από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης· σημαίνει ότι οι αστυνομικοί αλλού στόχευαν και αλλού πέτυχαν. Κάπως έτσι ένας αθώος δέχτηκε εννέα (9) σφαίρες και πέθανε αφήνοντας πίσω του γυναίκα και παιδί δεκαέξι (16) μηνών.

Η Κατερίνα, γειτόνισσα της άτυχης οικογένειας, σχολιάζει…

Σήμερα είναι τα εννιάμερα του Νίκου! Και εγώ ήμουν εκεί! Στο σπίτι του πλάι στη γυναίκα του, η οποία μου εξέφρασε το παράπονό της. «Πέρασαν εννέα μέρες»μου είπε «και το μόνο που έχω είναι ένα τσουβάλι υποσχέσεις. Όλοι με ξέχασαν και όλοι έμειναν στα λόγια! Όλοι όμως! Δεν ξέρω τι να κάνω, ψάχνω για δουλειά και όλες οι πόρτες είναι κλειστές».

Ναι όσο κι αν ακούγεται απίστευτο η Λίντα εννέα μόλις μέρες μετά μαζεύει τα κομμάτια της και ψάχνει για δουλειά! «Ότι να ‘ναι» μου λέει «να καθαρίζω ,να πλένω ότι να ‘ναι όσο κάθομαι εδώ μέσα λεφτά δεν μαζεύονται».

Η Λίντα χρειάζεται γάλατα. Συγκεκριμένα το «ΝΑΝ 2 σκόνη» μιας και ο μικρούλης της έχει πρόβλημα με το βάρος του! Θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ! Χρειάζεται ρούχα για το μωρό ηλικίας 16 μηνών. Χρειάζεται χρήματα για το νοίκι και τη ΔΕΗ της που επείγουν.

Η ιστορία δεν αλλάζει. Οφείλουμε όμως να συμπαρασταθούμε σε αυτή τη γυναίκα και το παιδί της, όχι νοερά αλλά έμπρακτα. Να στείλουμε χρήματα. Να στείλουμε ρούχα και τρόφιμα. Να πράξουμε ότι θα θέλαμε να κάνουν οι άλλοι σε εμάς.

Αριθμός λογαριασμού Εθνικής Τραπέζης
114/961622-53
ΙΒΑΝ GR7901101140000011496162253
Δικαιούχος: Nikolla Todi

Leave A Comment