Γιώργος Παπανδρέου: ανόητος ή διαπλεκόμενος;

Photo by "Πρωθυπουργός της Ελλάδος"

Photo by “Πρωθυπουργός της Ελλάδας”, on Flickr

Δύο (2) είναι οι πιθανές εκδοχές για την περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου: είτε είναι ανόητος, είτε διαπλεκόμενος.

Προεκλογικά διεκύρρητε ότι «λεφτά υπάρχουν», ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει. Ωστόσο, αποδείχθηκε πως ο διοικητής της Τ.τ.Ε. Γιώργος Προβόπουλος τον είχε ενημερώσει για το αντίθετο (Νέοι Φάκελοι, 03 Μαΐου 2010). Κοντολογίς, ο Παπανδρέου γνώριζε ή τουλάχιστον είχε μία σαφή ένδειξη για την κατάσταση των πραγμάτων.

Φαίνεται πως επιζητούσε την εμπλοκή του ΔΝΤ στα οικονομικά της χώρας, διότι δεν έκανε τίποτα για να την αποτρέψει. Δεν εξυγίανε τους κρατικούς οργανισμούς, δεν απέλυσε τους άεργους δημοσίους υπαλλήλους, δεν καταπολέμησε τη διαφθορά. Κωλυσιεργούσε. Αρίστευσε μονάχα στον επικοινωνιακό τομέα.

Ως αποτέλεσμα, σήμερα, οι πολλοί χρεώνονται τα σφάλματα των λίγων. Οι συνταξιούχοι χάνουν τις συντάξεις τους, οι εργαζόμενοι χάνουν τα δικαιώματα τους, οι επιχειρηματίες ασφυκτιούν. Κι παρά τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης περί υποβάθμισης του οικονομικού ελλείμματος, η πηγή του κακού, η διαφθορά, παραμένει.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αναλάβει το δυσκολότερο έργο από τη μεταπολίτευση έως τούδε. Μοιάζει με χτίστη που προσλήφθηκε να ανακαινίσει οικία κατεστραμμένη από σεισμό. Όμως, αντί να επιδιορθώσει τα θεμέλια, βάφει τους τοίχους ροζ και ρεμβάζει στον εξώστη χαμογελώντας βλακωδώς. Είτε δεν καταλαβαίνει τη σοβαρότητα των πραγμάτων, είτε προσμένει την ολική κατάρρευση του κτιρίου για να φέρει τους φίλους του να το ανοικοδομήσουν.

Leave A Comment