“Οι άνεργοι δεν βλέπουν ταινίες…”

The Artist.

“Οι άνεργοι δεν βλέπουν ταινίες” ήταν η απάντηση ενός καλού φίλου στην πρόταση για λίγη ώρα επικοινωνίας… Και θυμήθηκα ένα παλιό τραγούδι του Jimmy Hendrix “…this song is for my best friend, his name is Jimmy…”

Είδαμε λοιπόν την ταινία “The artist” πριν λίγες μέρες, και συγκινηθήκαμε με τη λεπτότητά της, την ξεχωριστή της μουσική, την ξεχωριστή της είσοδο στην “κοινωνία του θεάματος”, καθώς μιλάμε για μια ασπρόμαυρη ταινία βουβού κινηματογράφου.

…Ένας ηθοποιός λοιπόν που φτάνει στον πάτο και ένα πρόσωπο που τον αγαπάει, τον παρακολουθεί βήμα προς βήμα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον ξαναστήσει στα πόδια του, ενώ ο ίδιος φέρεται αβοήθητος. “Μονάχα αν μου επέτρεπες να σε βοηθήσω George Valentine”... τον παρακαλεί…

Και δεν είναι δυνατόν να μην σχετίσουμε την παραπάνω φράση με την αγάπη του Θεού… όπως της συναντάμε μέσα στα Ευαγγέλια. Με αυτόν τον τρόπο απευθύνεται στον κάθε ηθοποιό… Μιλάει με αγάπη και απευθύνεται στον καθένα προσωπικά… με γνωρίζει και με καλεί με το όνομά μου… και περιμένει μάλιστα την προσωπική ανταπόκριση στην πρόσκλησή του…

Σε πάρα πολλά σημεία υπογραμμίζεται η προσωπική και αγαπητική αυτή σχέση, μέσα στα Ευαγγέλια. Να και ένας στίχος από το βιβλίο του προφήτη Ησαΐα:

Ησαΐας : κεφ. 45 : 3 : Και θέλω σοι δώσει θησαυρούς φυλαττομένους εν σκότει και πλούτη κερυμμένα εν αποκρύφοις· διά να γνωρίσης ότι εγώ είμαι ο Κύριος ο καλών σε κατ’ όνομα, ο Θεός του Ισραήλ.

Leave A Comment