Η Αρμενία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής και των Ασσυρίων.

Google

Την Τρίτη 24/3/1915… δηλαδή λίγο πριν κλείσουν τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, το κοινοβούλιο της Αρμενικής Δημοκρατίας αναγνωρίζει την Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής και των Ασσυρίων στο συγκείμενο της ίδιας γενοκτονίας.

Γιατί δεν γινόταν να κλείσουν τα 100 χρόνια οι Αρμένιοι και να μην αναγνωρίσουν τους Ασσύριους και τους Ρωμιούς που αφανίστηκαν μέσα στα ίδια γεγονότα, γιατί ίσως θα ήταν μια “λειψή” επέτειος μνήμης…

Τώρα όμως μπορούν να πανηγυρίσουν 100 χρόνια σκληρού αγώνα, διεκδίκησης και τελικής δικαίωσης, πιστοί όπως πάντα στο ραντεβού τους με την Ιστορία. Έτσι τον ερχόμενο Απρίλιο οι Έλληνες θα είναι δυο φορές μαζί τους, δύο γιατί το Ελληνικό κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει τους Αρμένιους εδώ και αρκετά χρόνια αλλά και για την αναγνώριση της περασμένης Τρίτης…

Τα 100 χρόνια για την Αναγνώριση θα ξεκινήσουν να τιμούν οι Αρμένιοι τον Απρίλιο και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. Εμείς απλώς να αναφέρουμε δύο στίχους από το μεσανατολικό έπος της Παλαιάς Διαθήκης, για όσους μπορούν να νοιώσουν κάτι από την ιστορικότητα της στιγμής:

Ελευθέρωνε τους συρομένους εις θάνατον, και μη αποσύρου από των όντων εις ακμήν σφαγής. Εάν είπης, Ιδού, ημείς δεν εξεύρομεν τούτο, δεν γνωρίζει ο σταθμίζων τας καρδίας; και αποδίδων εις έκαστον κατά τα έργα αυτού δεν εξεύρει; (Παροιμίαι:24:11-12)

-Το γεγονός της Αναγνώρισης από τα Αρμένικα ΜΜΕ http://bit.ly/1OyHpEx

-Από τα Ασσυριακά/Χαλδαιϊκά ΜΜΕ http://bit.ly/1Ghn5E3

-Από τα Ελληνικά ΜΜΕ http://bit.ly/1BLvCs8

-Tο λογότυπο της Google από την σχετική καμπάνια αναγνώρισης http://chn.ge/16TkiTG

Leave A Comment