-Δεν μου λες ρε;…Είχες και στη χώρα σου παγκάκια;

Ένα αριστουργηματικό βίντεο με θέμα τον ρατσισμό δημιούργησε η ομάδα της Action Aid, με τη συμμετοχή δύο ηθοποιών ενός Έλληνα και ενός Μπαγκλαντεσιανού. Κινηματογραφήθηκε η διάδρασή τους με τον κόσμο στη στάση του λεωφορείου Συγγρού-Φιξ στην Αθήνα όπου ο Έλληνας ηθοποιός ξεκινάει με ανύπαρκτη αφορμή το ρατσιστικό υβρεολόγιο εναντίoν του Μπαγκλαντεσιανού και καταγράφεται η αντίδραση των συμπολιτών μας που είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία αξιέπαινη…

Αξίζει σίγουρα να το παρακολουθήσετε: http://bit.ly/1MULaQZ. Αξίζει σίγουρα να αναφερθεί και το μοτίβο που διαπερνά την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, την “αδυναμία του Θεού” σε τρεις συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες: τους ορφανούς, τις χήρες και τους ξένους… Υπό την προστασία Του έχει πάντα τις ομάδες αυτές ο Ύψιστος και έτσι ένας “ύμνος της προστασίας των αδυνάτων” παρουσιάζεται στο Μωσαϊκό Νόμο, Ο Θεός που είναι:

ποιών κρίσιν εις τον ορφανόν και εις την χήραν και αγαπών τον ξένον, δίδων εις αυτόν τροφήν και ενδύματα. Αγαπάτε λοιπόν τον ξένον, διότι σεις ξένοι εστάθητε εν τη γη της Αιγύπτου. (Δευτερονόμιον, κεφ 10:18)

Leave A Comment