Η Χριστιανή Nadia Murad – Η γενοκτονία των Γιαζίντι.

2

Και αν ακούγεται σοκαριστικό εμείς θα επιμείνουμε και επειδή ο χρόνος τρέχει, θα υπενθυμίσουμε:

Το αστέρι των Εβραίων και τα Ναζιστικά στρατόπεδα σε αντιπαραβολή με τη σφραγίδα “Ν”-Ναζωραίοι- έξω από το σπίτι κάθε Χριστιανού στη Γενοκτονία στο Ιρακ1 και τη Συρία.

Τα σκλαβοπάζαρα της Ανατολίας γεμάτα από τις κοπέλες της Γενοκτονίας του 1915-23 και την Ορόρ Μαρτιγκανιάν την δεκαεξάχρονη Αρμένισσα που απέδρασε, ξαναπιάστηκε για να ξαναποδράσει…. για να καταγγείλει την αθλιότητα όπως η Nadia, τα εγκλήματα της Γενοκτονίας, να τα γράψει σε βιβλίο και να τα γυρίσει σε ταινία2.

Τη θρησκευτική ορολογία της Γενοκτονίας στην Ανατολία3 και τη διακήρυξη Τζιχαντ του 1914 παράλληλα με τη σημερινή, καθημερινή σχεδόν, θρησκευτική ρητορεία των τελευταίων δύο ετών.

Και όσο για την κατασκευή της τεράστιας σιδηροδρομικής γραμμής Βερολίνο-Κωνσταντινούπολη-Βαγδάτη, που έφερε τους Γερμανούς αξιωματούχους4 στην Τουρκία το 1913… το πετρέλαιο της Συρίας και ο ρόλος του στη σημερινή Γενοκτονία επίσης πυροδοτεί τις συζητήσεις.

Μπορούμε να αναφέρουμε και τα σαδιστικά βασανιστήρια πριν τη Σταύρωση (ή και τη Σταύρωση την ίδια), γιατί καθώς λένε οι σχολιαστές: Ποιος ο λόγος να βασανίζεις κάποιον που έτσι κι αλλιώς έχεις αποφασίσει να σκοτώσεις;… Και δυστυχώς μέχρι και σταυρώσεις θυμάτων έχουν καταγραφεί στη Γενοκτονία που λαμβάνει χώρα στο Ιράκ και τη Συρία5.

Και μπορούμε να συνεχίζουμε για αρκετά ακόμα χωρίς όμως καμία απόδειξη για το ότι η Nadia Murad είναι χριστιανή και μάλλον αυτό φαίνεται να είναι το πρόβλημα με την υπόθεσή μας.

Αυτός ίσως είναι και ο μόνος λόγος που πάνω από 2.000 Γιαζίντι όμηροι6 γυναίκες και παιδιά κακοποιούνται μέρα και νύχτα δέσμιοι από τον Αύγουστο του 2014, ενώ οι συμμαχικοί αξιωματούχοι7 κάνουν “μικρά βήματα συνεργασίας” που όπως λένε “χρειάζονται περισσότερη δουλειά για να δουλέψουν”!

Και τώρα φανταστείτε ότι είναι λευκή…” ζήτησε ο δικηγόρος από τους ενόρκους της ταινίας “A time to kill”, καθώς τα εγκλήματα σε βάρος του μικρού μαύρου κοριτσιού δεν ήταν αρκετά για να πείσουν τους λευκούς ένορκους.

Τώρα φανταστείτε ότι είναι λευκή…” για το βαθμό του ρατσισμού που μας διαπερνά, γιατί αν η Nadia Murad ήταν χριστιανή ή μέλος χριστιανικής εθνικής ομάδας, μάλλον οι εξελίξεις θα ήταν διαφορετικές.

Φανταστείτε ότι είναι λευκή…” γιατί είτε θρησκευτικός είτε όχι, ο Ναζισμός έχει όνομα και τον έχουμε ξανασυναντήσει, αλλά και γιατί ο τίτλος της ταινίας “A time to kill” είναι και αυτός μια βιβλική παραπομπή από το βιβλίο του Εκκλησιαστή στην Παλαιά Διαθήκη8.

Και καθώς επιμένει ο Εκκλησιαστής ότι υπάρχει ο κατάλληλος “καιρός για να σκοτώσεις και καιρός για να γιατρέψεις” και καθώς η πλειοψηφία των λαών της Ρωσίας, της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών θα συμφωνούσαν στο ότι υπάρχει ο κατάλληλος “καιρός για να σκοτώσεις”… κάποιος φαίνεται πρέπει να ενημερώσει και τους υψηλά ιστάμενους της διεθνούς πολιτικής, που όπως φαίνεται απλά και χωρίς ντροπή “σκοτώνουν…τον καιρό τους”.

Και μέχρι να γίνει αυτό η ομηρεία και η αθλιότητα άλλης μία Γενοκτονίας θα συνεχίζεται…

 

Ενημερώσεις:

1. Η Nadia Murad αφηγείται την ιστορία της στα μεγάλα Γαλλικά κανάλια http://f24.my/1ToICDu

2. Η περίπτωση των Γιαζίντι χαρακτηρίζεται ως “συνεχιζόμενη” Γενοκτονία (ότι δηλ. βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη) από τον ΟΗΕ και άλλα δημοσιεύματα: NYT http://nyti.ms/25ZZKpa Guardian http://bit.ly/1SbDmAJ Indipended http://ind.pn/2aFfN6a

3. Η περίπτωση των Γιαζίντι χαρακτηρίζεται ως Γενοκτονία από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. http://bit.ly/1nQh1x4 και το μνημείο στην Αρμενία http://bit.ly/2aGYuPf


Παραπομπές
:

1) Η σφραγίδα “N” σε όλα τα χριστιανικά σπίτια. http://bit.ly/2aE5BWD

2) Δυο λόγια για την ιστορία της Aurora Mardiganian http://bit.ly/2aHtemV

3) Η θρησκευτική ρητορεία την περίοδο 1916-23 είναι ιδιαίτερα εμφανής στον 9ο από τους 11 τόμους της “Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου” του καθ. κ.Κ.Φωτιάδη. Ο 9ος τόμος αποτελεί μία έρευνα στα Ρωσικά κυβερνητικά αρχεία στα οποία καταγράφεται η θρησκευτική ρητορεία, υπαρκτή και έντονη: Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Κ. Φωτιάδης, τόμος 9: σελ.49,50,52-56,66-68,92,97,104,123,148,149,150-153, 162-164,209-210,235.

4) Η άφιξη του Γερμανού αξιωματούχου Liman von Sanders στην Ανατολία το 1913 και η ανάληψη της γενικής ηγεσίας του Τουρκικού στρατού θεωρείται ορόσημο για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Κ. Φωτιάδης, τόμος 1: σελ.412-413,422,443,445-446,452-453,461,462, τόμος 2: σελ.17-18, 22-23, 26-28, 122-125, 130-132.

5) Μέχρι και σταυρώσεις Χριστιανών καταγράφει το σχετικό δημοσίευμα του Guardian που αναφέρθηκε και παραπάνω http://bit.ly/1SbDmAJ

6) Η συνεχιζόμενη ομηρεία πάνω από 3.000 γυναικών και παιδιών καταγράφεται από τις οργανώσεις των Γιαζίντι http://bit.ly/2b4Xzto , τον διεθνή Τύπο http://ind.pn/1SDGqXv ενώ σε 2.000 τους υπολογίζει το σχετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (η πηγή όπως και παραπάνω http://bit.ly/1nQh1x4

7) New York Times: Η συνάντηση του Ρώσου Υπ.Εξ. S.V.Lavrov με τον Αμερικάνό Υπ.Εξ.J.Kerry. http://nyti.ms/29DiaBR

8) “καιρός του αποκτείναι και καιρός του ιάσασθαι” Εκκλ.3:3

 

Tags:
#NadiaMurad
#thechristianNadiaMurad
#NadiaMuradandnowimaginesheisachristian
#NadiaMuradandnowimaginesheiswhite

Leave A Comment